skip to Main Content

Kacor Király

Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy macska. Bizony ő a tejet, vajat, ami volt, mind befalta. Nem is nézte jó szemmel a házigazda, és a bélpoklost a házból kitakarította.
Bővebben

Csalavári Csalavér

Mackó mama állandóan pakol, így az erdőben rend honol. Figyel ő a kicsikre, s a nagyokra, gondosan ügyel a téli napokra. Egy napon Mackó mama útnak indul...
Bővebben

Oszi és a Boszi és a Mikulás

Télnek kezdetén, december elején, Az ablakba kerülnek a cipőcskék. Mikulás bácsi a jókat ajándékkal, a rosszakat pedig virgáccsal jutalmazza.
Bővebben

A császár új ruhája

A mi jó császárunk, akinek a dolga országának kormányzása, nem foglalkozik mással, csak a fényes ruhákkal. Ám amikor a padlás is tele már...
Bővebben

Piroska és a farkas

Ha a Piroska és a farkas színpadra kerül, Attól minden gyermek és szülő nagyot derül. Farkas koma étvágya hatalmas, És a módszere igen alantas.
Bővebben

Mátyás király és az Uzsorás

Egy sose látott történet Nekeresdről. A falu új, fura ura, Pénzessy Dömötör. Mindent és mindenkit pénzben mér, és neki soha, semmiből sem elég.
Bővebben

Brémai muzsikusok

Egyszer valamikor hallottam egy közmondást: Aki énekelni akar, mindig talál dalt hozzá. Nem tett mást ez a baráti társaság, a kutya, a macska, a kakas és a szamár.
Bővebben

Csizmás Kandúr

Élt egyszer egy öreg ember; Aki után három fia zokogott. És e három testvér az örökségen osztozott, A szamarat és a malmot a nagyobbak maguknak elkobozták...
Bővebben

A piros tojás legendája

Valamikor hajdanában, nagyon régen, Hó lepett be minden vidéket. Ezen a végtelen kietlen környéken, Csak a Jégsárkány derült örömében.
Bővebben

A suszter manói

Egyszer egy becsületes suszter nagyon elszegényedett. Olyan nagyon, hogy már nem is maradt mása, mint egy cipőre való anyaga.
Bővebben

Mikulás bácsi bajban

Idén is már sok az ajándék, Sok jó gyerek kirakta a cipőcskét. Mikulásnak jobb keze Tralalla, Bal pedig Oszvald főkrampusza.
Bővebben
Back To Top